Vilka är Sjöstadsodlarna?
Vi är en ideell förening som har bildats för att bedriva odling i pallkrage i Henriksdalshamnen i Hammarby Sjöstad. Marken tillhandahålls av Stockholms stad som också står för jord, el och vatten. Vi strävar efter ett ekologiskt och hållbart odlande och vill uppmuntra till odling i stadsmiljö.

Styrelsen består av:

• Tommy Eneroth – ordförande
  • Josefina Bernsprång – ledamot, kassör
  • Maria Wendin – ledamot, vice ordförande, sekreterare
  • Zhu Ekman – ledamot, ansvarig för medlemslistan
  • Jeanette Jonsson – ledamot, ansvarig för information
  • Tommy Eneroth – ansvarig för sociala aktiviteter
  • Anette Schierbeck – suppleant samt information

Organisationsnummer: 802487-7576

Hur kontaktar jag er?
Vi nås lättast på sjostadsodlarna@gmail.com eller genom vårt kontaktformulär. Alla mejl besvaras. Vi har också en facebookgrupp.

Vad kostar det att vara med?
För att ha rätt till en låda ska man vara medlem i föreningen Sjöstadsodlarna. Årsavgiften är 50 kr och till det tillkommer en inträdesavgift på 100 kronor. Avgift betalas till plusgiro 71 14 99-4. Att stå på kö kostar inget.

Hur stor odlingsplats får jag?
Våra pallkragar är 80 * 120 cm. Alla medlemmar får en låda var. Om inte alla lådor blir utdelade kommer en andra låda att delas ut enligt medlemslistan. Säsongen 2016 har vi totalt 138 lådor.

Är odlingen permanent?
Nej, odlingen i Henriksdalshamnen är tillfällig. Området planeras på längre sikt att bebyggas av Stockholms stad.

Kan jag bli av med min låda?
Ja, den som inte följer föreningens ordningsregler riskerar att bli av med sin låda.

Hur hittar jag till Sjöstadsodlingen?
Vi finns i triangeln mellan Kanalvägen, Sjökortsgatan och Fendergatan. Åk hit kollektivt: med buss 71 – hpl Kanalvägen, med buss 74/Tvärbanan – hpl Sickla udde, med Nackabussar/Saltsjöbanan – hpl Henriksdal, med båt – hpl Henriksdalshamnen. Välkommen!

Dela den här sidan: